Concepts

Realisatie van nieuwe concepten en organisatie op het terrein van horeca, recreatie, natuur en toerisme: de passie van Business©ees. Publieke en private partijen zoeken voortdurend naar innovatie producten, diensten en marktposities. Wij ontwikkelen creatieve, innovatieve concepten, evenementen, conferenties, symposia en plannen. Bijvoorbeeld voor (nieuwe) toepassingen van het toeristisch product en bedrijfsconcepten op geschikte en kansrijke locaties. Business©ees geeft inzicht in de te behalen resultaten en zorgt voor rechtvaardiging van het project of de mijlpaal.

Wilt u vrijblijvend informatie over het ontwikkelen van een concept of het organiseren van een uniek evenement?

Tourist Office Giethoorn | BookinGiethoorn

Help de VVV verdwijnt! Internationale gast zoekt gastvrouw/heer Giethoorn
VVV-kantoren worden steeds zeldzamer in Nederlandse dorpen en kleinere steden. De toeristenkantoren in dorpscentra worden ingeruild voor informatiepunten in winkels, musea en bibliotheken.
In Giethoorn was er sprake van sluiting van het VVV-kantoor, dus Business©ees ontwikkelde samen met Rhoda van Eeden Consultancy de case Tourist Office Giethoorn | Booking Giethoorn een speciaal concept.
Zie www.touristofficegiethoorn.com.

Tourist Office Giethoorn / BookinGiethoorn is de (internationale )schakel tussen ondernemer, bewoner en gast met als werkgebied Giethoorn, Nationaal Park Weerribben-Wieden en de directe omgeving.
BookinGiethoorn biedt verschillende thema-arrangementen aan (o.a. landschap, cultuur, economie). BookinGiethoorn brengt tijdens tours haar gasten in contact met de plaatselijke bevolking van de Kop van Overijssel. Mensen vertellen over hun werk, geschiedenis, passies en verbinding met de plek waar de gast wil zijn.

Drakenbootfestival Giethoorn


Drakenbootfestival Giethoorn

Op zaterdag 13 juli is op terrein Bodelaeke het tweede drakenbootfestival van Giethoorn gehouden. Bedrijven, buurten en verenigingen hebben tegen elkaar gestreden in echte drakenboten, volgens een eeuwen oude eeuwenoude Chinese traditie. Een geslaag festival. Kijk hier voor een impressie
http://www.nieuwsnet-steenwijkerland.nl/index.php/nieuws/fotonieuws/4197-een-geslaagd-drakenbootfestival-2013-in-giethoorn

Brochure en Rapport Life Wetlands

Het natuurherstel project Life Wetlands
challenges and innovation in succession management in Nationaal Park Weerribben – Wieden is ten einde.
In deze tweede trance van het LIFE-programma is kennisborging en overdracht essentieel.
In de afsluiting is een rapport en een brochure vervaardigd.

Minisymposium beton centrum nederland voor uitkijktoren natuurgebied

Minisymposium beton centrum nederland voor uitkijktoren natuurgebied
ShowCees Minisymposium cement en beton Nederland in natuurgebied De Onlanden Peize

Natuurmonumenten heeft donderdag 22 september op het mini-symposium ‘Beleef de natuur met innovatief beton’ in Peize, uit handen van het Casestudieteam Ultra Hogesterkte Beton, een ontwerp ontvangen voor een uitkijktoren aan de rand van het natuurgebied ‘De Onlanden’. Het ontwerp is het resultaat van een studie naar de mogelijkheden van optimale toepassing van ultra-hogesterktebeton. Natuurmonumenten heeft het ontwerp cadeau gekregen en gaat op zoek naar financiering voor de realisatie van de uitkijktoren

 

Business©ees organiseerde voor dit unieke project een mini-symposium in een tent  die was opgebouwd middenin natuurgebied De Onlanden.

Verkocht wegens vrede

Conferentie verkocht wegens vrede op de heide
ShowCees Symposium project Ontwikkeling Militaire Terreinen

PMT havelte

Met het project Ontwikkeling Militaire Terreinen werkt Dienst Landelijk Gebied (DLG) in samenwerking met Rijksvastgoed- en ontwikkelingsbedrijf (RVOB) aan een nieuwe bestemming voor 53 voormalige militaire terreinen. Voor veel van de terreinen is inmiddels een nieuwe bestemming gevonden. Met het project zijn op unieke, budgetneutrale wijze “groene rijksdoelstellingen”gerealiseerd.

Het oefenterrein Havelte-Oost is één van de laatste en tevens het grootste terrein dat zal worden overgedragen aan nieuwe eigenaren. In Havelte werd daarom op 20 juni 2011 stilgestaan bij het resultaat van dit project. Business©ees organiseerde voor dit unieke project een miniconferentie met een buitenprogramma op de heide. De conferentie werd geleid door columnist en filosoof Bas Haring.

Aan de hand van de succesvolle aanpak van dit project is tijdens de conferentie dieper ingegaan op de vraag: wat te doen met de rekening voor groen? Welke functies en sectoren kunnen bijdragen aan de verwezenlijking van groen en natuur, nu beleidsgeld voor groen minder vanzelfsprekend is geworden?

Op het voormalig militair oefenterrein in Havelte het rapport ‘Verkocht wegens vrede”gepresenteerd door twee ordonancen (militaire koeriers) die een de rapporten brachten bij DLG-directeur Peter Heij. Deze overhandigde de eerste exemplaren aan Annemie Burger (directeur-generaal van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie), Rein Munniksma (gedeputeerde van de provincie Drenthe) en Leny Hoezen (hoofd verkoop Rijksvastgoed- en Ontwikkelingsbedrijf (RVOB)). In het rapport staan de resultaten van het project Ontwikkeling Militaire Terreinen (PrOMT).

Gebiedskaart Nationaal Park Weerribben Wieden

Showcase eerste overzichtskaart toerisme Nationaal Park Weerribben – Wieden

Met een nieuwe overzichtskaart van Nationaal Park Weerribben-Wieden wordt het voor bezoekers nog gemakkelijker om de weg te vinden in het mooiste natuurgebied van Nederland. De uitklapbare plattegrond geeft een overzicht van wandel-, fiets- en kanoroutes, fietsknooppunten en andere belangrijke toeristische plekken in de regio en is verkrijgbaar bij de Bezoekerscentra en bij de Gastheren en –dames van Nationaal Park Weerribben-Wieden. Businesscees ontwikkelde met Buro Lood uit Raalte deze kaart voor IVN Nederland.

QR Game

ShowCees QR Game

QR Game

De eerste QR Game van Nederland

Kijk naar de promo van de eerste QR Game

Wij jagen op jou! Deze maand starten audities (QR HUNT) voor filmopnames ten behoeve van een nieuwe interactieve game.
“Leathal Codes” is de eerste QR GAME van Nederland.. Al bekend met de term QR code? Zie eventueel QR in Wikipediavoor meer informatie.

De eerste QR Game van Nederland

Voor de filmopnames is op 16 maart 2011 een casting bij de Dames van de Jonge Hotel Restaurant in Giethoorn.
QR Hunt zoekt QR-acteurs in de dop (man of vrouw) tussen 20 en 55 jaar met acteerambities. Informatie over de rollen en aanmelding is te vinden op www.qrhunt.nl.
QR Hunt

Volg het initatief op Linkedin, twitter en hyves.

BusinessCees nam het initatief voor QR Hunt samen met:
Jabbo Multimedia bv, Zwolle
Omni Mobilae, Raalte
Heijcon, Raalte
Brimos bv, Hattem

Waddensleutels

ShowCees Waddensleutels

Business©ees organiseerde voor Natuurmonumenten –  Staatsbosbeheer – RUG – Koninklijke  NIOZ – NIOO/KNAW en  Waddensleutels het symposium Waddensleutels. Omdat een bijzonder  project een bijzondere locatie verdient werd gekozen voor de oude  gevangenis in Leeuwarden:  De Blokhuispoort. In deze zetting werd de  opzet van het project Waddensleutels gespiegeld  aan de wetenschap.

Kijk voor meer informatie op www.businesscees.nl/waddensleutels

GPS varen

gpsvarenbusinesscees ShowCees GPS-varen

Een idee van BusinessCees in samenwerking met KeurICT was het ontwikkelen van een interactieve GPS vaarroute in Giethoorn. Kortom een huwelijk tussen toerisme en techniek. Het nieuwe toeristische merk WaterReijk Weerribben Wieden was wel toe aan een innovatieve tool om toeristische informatie te kunnen aanbieden tijdens het varen. Het ontwikkelde systeem maakt het mogelijk dat de oude waterkaarten worden vervagen voor moderne PDA’s. De route is geïntegreerd in de PDA en men krijgt gedurende het varen van deze route zowel audio- als visuele informatie over de omgeving, haar bewoners en bijzonderheden. Bij de ontwikkeling van de route stond duurzaamheid centraal. Kortom een goede balans tussen duurzaam omgeving- en natuurgebruik, economische duurzaamheid en socio-culturele duurzaamheid.

Deze eerste digiroute in WaterReijk Weerribben Wieden wordt samen met een fluisterboot of sloep door vier ondernemers aangeboden. Je vaart met een gehuurde PDA met een vooringestelde route van ongeveer drie uur door het prachtige Giethoorn en onderweg krijg je allerhande informatie over de bezienswaardigheden. Ook krijg je verschillende vragen en opdrachten, zodat je op een andere manier kennis maakt met deze regio. Een spannende en leerzame ervaring voor jong en oud.

Kijk voor meer informatie op www.businesscees.nl/gps-varen!

(Voormalig) munitiemagazijncomplex Donderen

munitiemagazijncomplex DonderenShowCees (voormalig) munitiemagazijnencomplex Donderen

In samenwerking met  Dienst Landelijk Gebied, Rijksvastgoed- en Ontwikkelingsbedrijf en de PeerGrouP organiseerde Business©ees een open dag op het voormalige munitiemagazijncomplex Donderen . Het bunkercomplex met 23 bunkers is circa 13 ha groot en is onlangs door het ministerie van Defensie afgestoten. Het terrein krijgt een nieuwe bestemming als kunst- en cultuurlandgoed. Medio 2010 wordt het complex via openbare inschrijving verkocht. Doel van de open dag is om omwonenden en potentieel geïnteresseerden kennis te laten maken met het verleden, heden en toekomst(mogelijkheden) van het terrein.
Medio 2010 wordt het complex via openbare inschrijving verkocht. Doel van de open dag was omwonenden en potentieel geïnteresseerden kennis te laten maken met het verleden, heden en toekomst(mogelijkheden) van het terrein.